Dobro-zvyk

Jak vypadá běžná strava ze supermarketu?

Co taková strava a všudy přítomná toxicita způsobuje?

Přidat jeden prostý dobro-zvyk,

který s tímto zatočí, je snadné.


Ráno a odpoledne 2 minuty,

při obědě a večeři 2 vteřiny

Strava bohatá na živiny a chlorofyl náš očisťuje na těle i duchu


Vše začíná ve střevech

95 % serotoninu (hormonu dobré nálady) se tvoří ve střevech. Ale pouze z aktuálního jídla a pokud jsou střeva čistá.

Na jeho tvorbu je potřeba rostlinná strava se spoustou živin a chlorofylem. A ty v dnešním jídelníčku už téměř nejsou (viz obrázek nahoře).

Naopak je tam spousta éček, barviv, konzervantů a další chemie (viz obrázek nahoře). Plus je strava průmyslově zpracována a tím se pro tělo stává cizí těžko stravitelnou hmotou téměř bez přínosů. Dále je strava zbavována potřebné vlákniny (rafinace) a tím dochází k zanášení střev a jejich neschopnosti tvořit dostatek serotoninu. Bez dostatku vhodné vlákniny navíc nemůže správně fungovat naše střevní mikroflóra a tak dále.

Bez hormonu dobré nálady jsme bez „vnitřní“ energie - bez chuti tvořit, život nám jen tak uniká mezi prsty, špatně se nám spí (ze serotoninu se tvoří hormon melatonin – nepostradatelný ke kvalitnímu spánku) - nemáme chuť a sílu měnit věci.


Chceme-li dosahovat jiných výsledků, musíme dělat každodenně něco jinak.

Já si vytvořil jednoduchý lehce žitelný dobro-zvyk. O tom již v mém příběhu